1 Aralık 2011 Perşembe

Imagine Cup 2012 Australia

   Her yıl düzenlenen ve dünyanın en büyük öğrenci yarışması olan Imagine Cup için bu yıl ayrı bir coşku ile hazırlanıyoruz: Bu yıl Imagine Cup’ın 10’uncu yılını kutlayacağız. Dünya finallerimiz Avusturalya’nın Sydney kentinde.
350 bin öğrencinin başvurduğu 2011 yılındaki yarışmada, 183 ülkenin finalistleri Amerika’nın New York eyaletinde düzenlenen dünya finallerinde yarıştı. Bu yıl da öğrenciler “Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri” doğrultusunda belirlenen gerçek dünya problemlerini çözmek için yarışacak. Bu hedefler doğrultusunda geliştirilen teknoloji çözümlerinden bazıları: hastalıkla mücadele, eğitimin yaygınlaştırılması ve iyileştirilmesi, çevresel sürdürülebilirlik ve çocuk ölümlerinin sayısını azaltılması.
             Yarışmaya üç farklı kategoride katılabilirsiniz: Yazılım tasarımı, Oyun Geliştirme ve BT Becerileridir. İlk iki kategoride birinci seçilen projeler dünya finallerine katılma hakkı kazanıyor. BT Becerileri kategorisinde ise dünya şampiyonu çevrimiçi olarak belirleniyor ve direkt ödül törenine katılıyor. Yarışmaya başvurular devam ediyor ve yazılım tasarımı kategorisinde yarışabilmek için tek yapmanız gereken 600 harften oluşan kısa bir ön tanıtım raporunu 13 Mart 2012 tarihine kadar göndermek. Başvurular ve diğer kategoriler ile ilgili detayları imaginecup.com adresinden takip edebilirsiniz.

Kaynak:microsoft blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder