28 Aralık 2011 Çarşamba

MS SQL SERVER 2008 "Backup alınmış Database'i Restore etmek"

Bu yazımızda Sql server üzerinde restore işlemini öğreniceğiz.İlk olarak restore işlemi neden yapılır onu anlatarak yazımıza başlayalım.Restore işlemi yapmak için database'imizin yedeğini  almamız gerekmektedir.aldığımız yedeğin uzantısı default olarak .bak uzantılıdır.Yedek alma işlemini sistem yedeklemesi veya database imizifarklı sitemlere taşımak için kullnırız.Bu nokta'da  aldığımız bu yedeğin diğer sisteme sıfırdan kurulması veya var oaln database'in üzerine kurulması gibi işlemleri gerçekleştirmek için restore komutuna ihtiyaç duyarız.

Aşağıda restore işlemini gerçekleştiren ekranları görüceksiniz.Bu işlemler MS SQL SERVER 2008 üzerinde gerçekleştirilmiş olup sizin .bak uzantılı bir backup dosyasına sahip olduğunuz düşünülerek  yapılmıştır.

Sıfır kuruluma örnektir.


İlk olarak Databas sekmesini seçiyoruz ve sağ tıklıyoruz.Çıkan menüde Restore Database komutuna basıyoruz.

Çıkan ekranda Database ismimizi yazıyoruz. From device yazan yerin karşısında ... olan tuşa basıyoruz ve .bak uzantılı dosyamızın nerde olduğunu gösteriyoruz.

Çıkan ekranda add tuşuna basıyoruz .

Çıkan ekran da dosyamızı seçtikten sonra ekranımızın en son hali böyle oluyor Ok tuşuna basıyoruz ve alt ekrana geçiyoruz.

Bu ekranda Select to backup set to restore yazan yerin altında backup dosyasının kutucuğunu işaretliyoruz ve Ok tuşunabasıyoruz .Restore işlemi başlamış oluyor.

Database'imizin boyutuna göre bu işlem süresi kısalır veya uzar.İşlemimiz sorunsuz bittiğinde karşımıza bu ekran gelir ve database'imizi kullanmaya başlıyabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder