8 Aralık 2011 Perşembe

Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Konular.

    Günümüzde artık birçok insan bilgisayar kullanmaya başladı.İnternetin hayatımıza girmesiyle de kullandığımız aletlerin teknolojileri ve kişisel tercihleri değişmeye başladı.Daha önce masa üstü bir bilgisayar işimizi görürken , bunun artık bugün yetmediği ve kullanıcıya külfet getirdiği ortadadır.Teknoloji'nin hızlı bir şekilde ilerlemesi ve mobil dünyanın nimetleri hayatımızda büyük bir yer kaplamasıyla birlikte bilgisayarlar ceplerimize kadar girdiler.Kullanıcılar artık  daha hızlı haberleşmek ve sosyalleşmek isitiyor.Donanım üreticileride bunu gayet iyi başarıyorlar ve  bizlere gayet iyi pazarlıyorlar.Bizim isteğimizde bu teknoloji'ye verdiğimiz paranın karşılığı olan maksimum verimi almak.Bu sebepten dolayı bu alım sürecine yardımcı olması açısından sizelere bir kaç adım sunucam ve sizin vericeğinizz cevaplara göre bir Donanım almanıza size yardımcı olucaktır.

Bir donanım almadan önce;

  1. Alıcağınız bilgisayarı ne için kullanıcaksınız?

    Bilgisayarı ofis programları ,internet için kullanıcaksanız eğer I3 işlemcili 3 - 4  gb ram'li bir bilgisayar sizin işinizi görücektir.

    Bilgisayarı Oyun oynamak ,Fotoğraf işlemek ,Program yazmak gibi işler için de kullanıcaksanız I5 işlemcili ve 4-6 gb ram işinizi görücektir.

    Bilgisayarı Video işlemek Ağır oyunlar oynamak ,Mühendislik için hazırlanmış programları kulanmak için alıcaksanız I7 işlemcili ve 4 -8 arası ram işinizi görücektir.

     2.Grafik ,Film,Oyun gibi işlerle uğraşcakmısınız?
            Alıcağınız Bilgisayarda ekran kartının paylaşımlı olmamasına özen gösteriniz.Bu size grafik konularında için performans artışı sağlayacaktır.

       Gelelim bunun dışında kalan konulara ben gazete okurum,maillerime bakarım ,internet'te dolaşırım diyorsanız tablet bilgisayar almanızda fayda var .
          Şuan popüler olan netbook'lar için benim kendi düşüncem olarak sizelere şunu söyleye bilirim . Sürekli hareket halinde iseniz,şarz konusu önemliyse ve bilgisyar başında 15-20dk içinde işinizi hallediyorsanız bunu tercih edin. Yoksa uzun kullanımlar için kullanışlı bir alet değil.Daha Fazla Ayrıntı veya kafanıza takılan sorular olursa her zaman yardımda bulunabilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder