13 Temmuz 2012 Cuma

Windows 7 üzerinde Zamanlanmış görevler

Zamanlanmış görevler bizim yerimize bir çok işlemi yeri getirerek bir sürü angarya işten ve yapmayı unuttuğumuz işleri otomatik halledecek bir otomasyondur.
Şimdi sizlere Windows 7 üzerinde nasıl bu görevleri oluşturacağımızı anlatıcam.

Programa Erişim için;
Başlat-Denetim Masası-Yönetimsel Araçlar -Görev Zamanlayıcı  tıklıyoruz.




ilk olarak karşımıza programın ana ekranı geliyor


sağ taraftaki bölümde gördüğünüz gibi bizim kural oluşturmamız için kısa yollar var . Burada görev oluştura basıyoruz.


Karşımıza yukarıdaki ekran gelicek.Yukarıdaki sekmeleri görüyorsunuz şuan genel sekmesinde ve ad kısmına ben silmek adını verdim bu bizim oluşturacağımız kuralın adı olacak.Diğer özellikleri değiştirmeden diğer sekmeye geçiyoruz.


Bu sekme bizim oluşturacağımız kuralın ne zaman ve nasıl çalışacağını belirlediğimiz sekmedir Sarı ile işaretlediğim YENİ düğmesine basıyoruz.


Bu ekranda da Görevi başlat bölümünde nasıl çalışacağı. Onun altında da ne zaman çalışacağını seçebilirsiniz.
Benim seçtiğim ayarları kısaca anlatmak gerekirse haftada bir kere hafta içi günleri saat 12 de otomatik kuralımızı kendi çalıştıracak. Tamam'a basıyoruz ve bu ekrandan çıkıyoruz.




Eylemler sekmesinde hangi eylemin ve ya dosyanın çalıştırılacağını belirleyeceğiz. Yeni düğmesine basıyoruz bu ekranda da.


Bu ekranda eylemde ne yapıcağımız belirliyoruz.Gözat düğmesine basarap çalıştıracağıız dosyanın bat uzantılı dosyanın konumunu belirliyoruz."Bat dosyası nasıl oluşturulur" linkinden erişebilirsiniz.
Tamam düğmesine basıp bu ekrandan çıkıyoruz.


Artık kuralımız hazır... Kuralımız hafta içi günleri saat 12 de masa üstünde bulunan silmek.bat dosyası hafta da 1 kere çalıştıracaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder