12 Temmuz 2012 Perşembe

Eski Ethernet kartlarındaki İp numaralarını sıfırlamak





           Bazı durumlarda sistemden ethernet kartı bozulabilir veya port değiştirebilirsiniz.Bu değiştirme eski ip numarasının sistemde kalmasına sebep verir.Eğer aynı ip numarasını vermek istersenin sistem bu ip'nin var olduğunu ve değiştiremiyeceğinizi size bildircektir.  
Windows'un çekirdek bir bileşeni olduğu için, TCP/IP kaldırılamaz. Ancak NetShell yardımcı programını (netsh) kullanarak TCP/IP'yi özgün durumuna sıfırlayabilirsiniz.







       TCP/IP'yi el ile sıfırlamak üzere reset komutunu kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

1-Komut istemini açmak için, Başlat'ı ve sonra da Çalıştır'ı tıklatın. Aşağıdaki komutu kopyalayıp Aç kutusuna yapıştırın (veya yazın) ve ENTER tuşuna basın: cmd yazın.

2-Komut istemine aşağıdaki komutu kopyalayın (veya yazın) ve ENTER tuşuna basın:
netsh int ip reset c:\resetlog.txt   Not "Dosyayı oluşturmanız gerekiyor"

Not Günlük dosyası için bir dizin yolu belirtmek istemiyorsanız aşağıdaki komutu kullanın:
netsh int ip reset resetlog.txt

3-Bilgisayarı yeniden başlatın.

reset komutunu çalıştırdığınızda, TCP/IP tarafından kullanılan iki kayıt defteri anahtarı yeniden yazılır.Ethernet kartınız otomatik ip almaya ayarlanacaktır. Manuel olarak tekrar eski sisteminize döndüre bilirsiniz.


Komutu el ile çalıştırabilmeniz için, netsh tarafından gerçekleştirilen işlemlerin kaydedileceği günlük dosyası için bir dosya adı belirtmelisiniz. Komutu el ile çalıştırdığınızda, TCP/IP sıfırlanır ve gerçekleştirilen işlemler bu makalede resetlog.txt olarak belirtilen günlük dosyasına kaydedilir.

Daha ayrıntılı bilgi için http://support.microsoft.com/kb/299357



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder