30 Ekim 2012 Salı

Outlook 2010'a eski PST uzantılı dosyamızı eklemek ve Outlook dosya kapasiteleri.


                Microsoft her çıkarttığı office versiyonu ile outlook dosya boyutlarında değişikliğe gitmiştir.önce ki versiyon olan Outlook 2002 ve önceki sürümlerinde, .pst dosyaları American National Standards Institute (ANSI) biçimindedir ve toplam boyut sınırı 2 gigabayttı.
               
               Bu versiyonlardan sonra outlook 2003 ve 2007 ise varsayılan olarak Unicode biçimindedir. Outlook 2007 ve Outlook 2003'te Unicode biçimindeki bir .pst dosyasının sınırı 20 GB olarak yapılandırılır.
          
               Microsoft Outlook 2010'da da, Kişisel Klasörler (.pst) ve Çevrimdışı Depo (.ost) dosyaları varsayılan olarak Unicode biçimindedir.Dosya boyutu olarak sınırlaması ise 50 gb olarak belirlenmiştir.

Şimdi sizlere Outlook 2010 programına var olan pst dosyamızın nasıl ekleneceğini anlatacağım.





ilk olarak Outlook 2010 programımızı açıyoruz ve file menüsünden Account Settings bölümüne basıyoruz.



Yukarıda ki ekran karşımıza gelecek.Bu ekran da bizi ilgilendiren kısım şuan  Data Files kısmı, burada outlook programımızın kullandığı pst dosyalarını görürsünüz.Bu ekranda pst dosyamız ile ilgili ayarlar ,ekleme kaldırma işlemleri veya yeni bir pst dosyası oluşturma gibi işlemler yapılabilir.Biz şimdi ekleme işlemi yapıyoruz.Yukarıda sarı ile işaretli Add... tuşuna basıyoruz.


Add tuşuna bastıktan sonra karşımıza bu ekran gelir.Burada benim daha önce oluşturduğum deneme.pst  dosyamı görmektesiniz.Bu ekran aslında bize hem yeni bir pst dosyası oluşturmamıza yarıyor hem de var olan eski pst dosyamızın eklenmesine yarıyor. File name kısmına istediğimiz bir ismi yazarsak ve ok tuşuna basarsak yazdığımız isim ile bir pst dosyası oluştuğunu görebilirsiniz. Esas konumuz olan var olan bir dosyayı eklemek ise amacımız benim oluşturduğum deneme.pst dosyasını seçip ok tuşuna basarız.


Dosyayı seçip ok dedikten sonra Data Files kısmında 2 adet Outlook dosyamız olduğunu göreceksiniz.Bu ekranda da ok tuşuna basıp kapatıyoruz.

Not: Başında siyah daire içince tik atılmış outlook dosyası varsayılan mail dosyasıdır.Bu da outlook'a gelen maillerin o pst dosyasına saklandığını ifade eder.



Ekranları kapattıktan sonra outlook'da artık deneme diye oluşturduğumuz pst dosyasını görebilirsiniz.yeni oluşturduğum için içinde herhangi bir klasör ve mail bulunmamaktadır.

Böylece bugün ki  yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder